Beschrijving van de
De Moya Matcha Traditionele set bevat:
1. Moya Matcha Biologische traditionele Japanse thee, 30 g.
2. Moya Chasen, tel matcha, licht, 1 stuk.
1. Moya Matcha Traditionele, biologische Japanse thee, 30 g:
Moya Matcha Traditional is een biologische Japanse thee met een intens groene kleur en een uitgebalanceerde bitterzoete smaak . Perfect om in traditionele vorm te drinken, maar ook voor het maken van matcha lattes, smoothies en cocktails.
Traditionele matcha - ontdek waarom het uniek is
- Uitsluitend verkregen uit de eerste en tweede oogst van verse bladeren van de struik.
- Geteeld in de Uji-regio in de prefectuur Kyoto, die beroemd is om zijn vruchtbare grond en heldere water.
- Door het bakken onder speciale coatings heeft het een intens groene kleur.
- Meestal gekozen door mensen die net aan hun avontuur met deze thee beginnen.
De struiken waaruit Moya Matcha komt, worden zorgvuldig en zonder pesticiden gekweekt in kleine theevelden in familiebezit. Het hele proces van het produceren van matcha in Uji is uiterst tijdrovend en elke partij bladeren wordt zorgvuldig gecontroleerd. Direct na het verzamelen worden de bladeren licht gestoomd, gedroogd en vermalen tot een fijn poeder.
Moya Matcha Traditional is een biologische thee met een uitzonderlijke smaak en hoge kwaliteit, waarvan het productieproces gebaseerd is op traditionele methoden. Door voor Moya Matcha te kiezen, bereik je de authentieke essentie van de Japanse theecultuur.
Matcha gebruiken
Matchapoeder voor de bereiding van een drankje geschikt als diversificatie van de dagelijkse voeding van volwassenen.
- thee ceremonie,
- met koud of warm water,
- matcha latte,
- cocktails en matchadrankjes,
- gebak, ijs en snoep met matcha.
Hoe maak je traditionele Moya Matcha klaar?
De traditionele methode
Benodigde accessoires: kom, chasen (bamboestaal) en chashaku-lepel.
- Giet 2 theelepels (1,5 g) matcha in de kom.
- Giet 100 ml heet water (80°C).
- Meng intensief met de groef, met bewegingen die lijken op de letter "M", totdat er een dik schuim ontstaat.
- Voeg indien gewenst meer water toe.
De methode met behulp van een melkopschuimer
Benodigd: kopje of glas, melkschuim.
- Giet 1 gewone theelepel matcha (1,5 g) in een kopje.
- Voeg 100 ml heet water (80°C) toe en meng goed.
- Voeg naar wens water toe.
- In plaats van water kun je sap of melk toevoegen.
Roermethode
Benodigd: shaker of met deksel.
- Giet een portie matcha in een shaker.
- Giet water (warm of koud), sluit goed af en schud krachtig gedurende een paar seconden.
Matcha latte
Benodigd: matcha, warme melk (plant of koe).
- Giet 1 theelepel matcha in een kopje en meng met een beetje heet water.
- Voeg hete opgeschuimde melk toe.
- Zoet naar wens, bijvoorbeeld met honing, ahornsiroop of vanille.
Kies de methode die het beste bij jouw wensen past en geniet van de aromatische smaak van matcha.
ingrediënten
100% biologische groene thee van de eerste en tweede oogst.
2 g matcha bevat :
- catechines 242 mg; L-theanine 39 mg; eiwit 578 mg; 0,662 mg; 6,5 mg; 0,34 mg; cafeïne 68 mg, kalium 42,3 mg; C 3,2 mg.
Belangrijke tips
- Op een droge, schaduwrijke plaats bewaren.
- Na openen in de koelkast bewaren.
2. Moya Chasen, tel matcha, licht, 1 stuk:
Moya Chasen is een bamboe garde voor het opschuimen van matcha thee tijdens de Japanse theeceremonie . Met 100 bamboe-snorharen kun je de zogenaamde jaspismousse krijgen, dat wil zeggen een perfecte schuimlaag.
Wat maakt Chasen Moya-stof uniek?
- De bezem, ook wel borstel genoemd, is handgemaakt uit een stuk lichtgewicht bamboe.
- Door de precieze sneden ontstaan flexibele ranken die aan de onderkant licht gebogen zijn en aan de bovenkant gerimpeld en afgewerkt met een speciaal houten handvat.
- Het zorgt voor een perfect schuimen van de thee dankzij het grote aantal flexibele bamboe-snorharen.
- Werkt het beste met een matcha brouw- en drinkbeker.
De Moya Chasen is een essentieel hulpmiddel voor matchaliefhebbers dat traditie combineert met functionaliteit en zorgt voor perfect theeschuim.
Hoe klop je matcha met een Chasen-garde?
- Dompel de Chasen-borstel een paar seconden in heet water om je snorharen zachter te maken.
- Meng de matcha en het water voorzichtig door over de bodem van de kom te kloppen.
- Breng hem dicht bij het oppervlak en maak snelle W- of M-bewegingen gedurende 10-20 seconden, terwijl u met uw pols werkt.
- Op het oppervlak moet een dunne laag schuim verschijnen - de zogenaamde jaspismousse.
- Na gebruik spoelt u het stof af met water en bewaart u het op een naoshi houder om uitdroging en beschadiging te voorkomen.
waarschuwingen
- Niet in de vaatwasser wassen.
- Na gebruik niet in kartonnen verpakkingen bewaren.
Stel de inhoud in
- Moya Matcha Biologische traditionele Japanse thee, 30 g.
- Moya Chasen Bamboe Matcha-borstel Lichtgewicht.
Aanvullende informatie
- Land van herkomst: Japan.
- Ecologisch certificaat van de Japanse certificatie-instelling JONA en het Poolse AgroBioTest-certificaat.
- Chasen krimpt tijdens het drogen, wordt broos en kan beschadigd raken. Het is dus de moeite waard om hem op een speciale naoshi-houder te bewaren.
Producent
Moya Europa
Karłowicza-straat 9a
02-501 Warschau
Eigenschappen
Productcode | 417173 |
Categorie | Groene thee, Theeën |
Levering vanaf | Polen |
Productbeoordelingen
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.