Beschrijving van de
Zlote Jabłuszko levende appelazijn, levende bacterieculturen, ongepasteuriseerd, ongefilterd 700ml, Bio-Las
Natuurlijke appelciderazijn wordt geproduceerd door appelpulp - verkregen door het vermalen van de hele vrucht - te fermenteren zonder gebruik van gist. De pulp wordt met water gegoten en een paar of meerdere weken in open vaten bewaard, waardoor deze van zuurstof wordt voorzien. Op dit punt begint een korte alcoholische gisting die vervolgens, dankzij microscopisch kleine organismen, schimmels en bacteriën, overgaat in azijngisting. Na het azijnfermentatieproces daalt het alcoholgehalte tot ongeveer 0,2%.
- natuurlijke fermentatie
- levende bacterieculturen
- actieve enzymen
- ongepasteuriseerd
- ongezwaveld
- ongefilterd
- Om te drinken, voor salades
Voor de productie gebruiken we sappige en aromatische appelsoorten zoals: kampioen, goudstremsel, grijs stremsel, sinaasappelcola, Antonówka, framboos, die in onze boomgaard groeien. Onze azijn gemaakt van hele appels is vol omdat het alle gezondheidsbevorderende ingrediënten bevat het vruchtvlees, de schaal, de nesten en de zaden zelf. Hetzelfde kan niet gezegd worden over azijn dat alleen uit sappen of afval wordt gemaakt. Als aan zo'n sap sulfieten, conserveermiddelen of kunstmatige antioxidanten worden toegevoegd, is het moeilijk om over enige gezondheid te praten. het bevorderen van de eigenschappen van dergelijke azijn. De bovenstaande behandelingen doden wat het meest waardevol is in de azijn, d.w.z. de levende culturen van bacteriën en enzymen, en laten alleen het azijnzuur achter dat verantwoordelijk is voor de smaak van het product. Daarom gebruiken we geen sulfieten, conserveermiddelen, antioxidanten of kleurstoffen bij de productie proces van onze azijn. Azijn zelf is een natuurlijk conserveermiddel, dus je hoeft alleen deze specifieke eigenschap te gebruiken. Om alle gezondheidsbevorderende eigenschappen van onze azijn te behouden, filteren of distilleren we deze bovendien niet. Daarom is het van nature troebel, het fruitbezinksel bezinkt op de bodem en er vormt zich bovenaan een witte prop (azijnmoeder) of suspensie, hoe dikker de azijn, hoe ouder deze is. Dit bewijst ook dat de azijn nog leeft en actief rijpt. Deze kenmerken bewijzen de hoge kwaliteit van het product. De houdbaarheid van dergelijke azijn is erg lang omdat de stille gisting niet wordt onderbroken, dus het kan twee jaar of langer in gesloten flessen worden bewaard, waarbij het alleen een sterker aroma, helderheid en een pluspunt krijgt. Appelciderazijn zal net zo goed zijn als het goed dat wordt gebruikt tijdens de appelproductie en hoe eenvoudig het productieproces was op het gebied van koken, medicijnen en cosmetica. Meestal worden de prachtige eigenschappen van appelciderazijn gebruikt om voedsel te conserveren en gerechten op smaak te brengen.
Voorbeelden:
Rode biet in appelciderazijn Doe 2 kg kleine, gekookte en schoongemaakte rode biet in potten. Voeg een ui, een laurierblad en wat mosterdzaad toe: Kook 1 en ½ liter azijn met 1 theelepel zout. suiker Als je minder van zure bieten houdt, voegen we ook ½ liter water toe. Giet de hete pekel over de rode biet in de potten. Draai. Het wordt gepasteuriseerd gedurende 20 minuten.
Gebakken haring (of andere vis) in azijnmarinade. Doe enkele stukjes gebakken vis in een pot, afgewisseld met plakjes ui, paprika en champignons: Kook 1 liter azijn met ½ lepel zout en ½ lepel suiker, een paar korrels piment en twee laurierblaadjes over de vis in de pan. pot en laat deze staan tot de volgende dag
Vinaigrette saus
½ kopje appelciderazijn 4 eetlepels lijnolie of olijfolie ½ theelepel acaciahoning 1 theelepel mosterd Een snufje zout, een snufje kurkuma, een snufje chili Meng alles en giet het over de saladesoepen met appelazijn Nog een Een interessant voordeel van levende appelciderazijn is het feit dat het voedsel kan beroven van stoffen die schadelijk voor ons zijn, d.w.z. lectines die erin zitten. Dit gebeurt door de producten voor te verteren in een proces dat lijkt op beitsen. Hoe dit voordeel benutten? Giet bijvoorbeeld levende azijn (niet koken) over middelgrote groenten: wortels, selderij, peterselie, pastinaak, koolrabi of andere en doe ze in potten. Giet ½ theelepel dillezaad en een paar teentjes knoflook in de bovenkant van elke pot. Daarna sluiten we de potten en laten ze 4 dagen op kamertemperatuur staan. Daarna brengen we het naar een koele kelder. Je kunt ook de dillezaadjes weglaten en in plaats daarvan zout aan de groenten toevoegen en er dan azijn over gieten. In de kelder blijven ze ongeveer een jaar goed. In de keuken zijn de mogelijkheden en toepassingen van appelciderazijn zeer veelzijdig. Hetzelfde geldt voor het gebruik ervan voor gezondheidsdoeleinden. Veel succes dus! Appels die op natuurlijke wijze rijpen, zijn rijk aan waardevolle voedingsstoffen. Het is vergelijkbaar met appelciderazijn. Bevat 20 verschillende minerale verbindingen: sporenelementen, namelijk chloor, ijzer, fosfor, fluor, kalium, calcium, koper, magnesium, natrium, zwavel, silicium en vitamine A, B1, B2, B6, C, E, P en bèta-caroteen , dat ons beschermt tegen vrije radicalen. Daarnaast bevat appelazijn ook melk-, citroen-, azijn- en propionzuren en een aantal enzymen en aminozuren, evenals ballastingrediënten die belangrijk zijn voor de gezondheid, zoals pectine, dat de afzetting van calcium in de wanden van de bloedvaten voorkomt. en bioflavonoïden, waarvan de aanwezigheid een betere opname van vitamines door het lichaam bevordert. Vergeet niet dat azijnzuur de vijand is van alle pathogene bacteriën. Het "reinigt" niet alleen de maag en darmen, maar desinfecteert, ontgift en reinigt ook de nieren, blaas en urinewegen.
Eigenschappen: * Verbetert de spijsvertering * Voorkomt winderigheid * Verwijdert brandend maagzuur * Herstelt de juiste pH in de maag en in het hele lichaam (een verzuurde maag is een ontzuurd lichaam en omgekeerd een te weinig verzuurde maag is een verzuurd lichaam) * Heeft antiseptische, anti- ontstekings- en antibacteriële eigenschappen * Zorgt voor actieve spijsverteringsenzymen * Zorgt voor symbiotische bacteriën * Elimineert pathologische darmflora * Verwijdert gifstoffen * Reinigt de urinewegen * Reinigt afzettingen van bloedvaten en gewrichten * Verlicht allergieën * Helpt u overtollig gewicht te verliezen Dus hoe gebruik je appelciderazijn appels?
- Als preventieve maatregel om de vertering en opname van voedingsstoffen te verbeteren, evenals bij winderigheid en indigestie: drink 5 minuten voor de maaltijd 2 eetlepels azijn verdund in ¼ kopje water.
- In geval van brandend maagzuur, maak hetzelfde mengsel klaar en drink het onmiddellijk op.
- Als we echter diarree en buikpijn hebben, los dan 2 eetlepels azijn op in een glas water en drink kleine slokjes. Wij herhalen meerdere keren per dag.
- Om de bacteriële darmflora te herstellen, drinkt u tijdens en na de antibioticatherapie driemaal daags 2 eetlepels verdund in ¼ glas water - 's morgens op een lege maag en vóór de volgende maaltijd.
- Begin bij maagzweren of erosies met een kleinere dosis azijn en hydrateer tegelijkertijd het lichaam, drink 2 liter water met een beetje Himalayazout of edelsteen per dag. Als je pijn hebt bij het drinken van azijn, kun je een ½ kopje heemstmaceraat drinken voordat je azijn drinkt (koud maceraat 1 eetlepel kruiden in 1 kopje koud water).
- Sterke dranken zijn heerlijk in de zomer: 1 eetlepel azijn voor een glas bruisend of plat water, voeg een citroenmelisse of muntblaadje toe en eventueel een beetje honing.
- In geval van een beet, blauwe plek of zwelling dient u echter een in azijn gedrenkte carburateur op het ontstoken gebied aan te brengen. Wissel meerdere keren per dag.
Door regelmatig en langdurig appelciderazijn te consumeren, zullen we een aantal positieve veranderingen in ons lichaam opmerken. Hoewel dit product een breed scala aan toepassingen heeft en effect heeft op veel ziekten, is het helaas geen wondermiddel voor elke ziekte. Soms moet je dus andere middelen inzetten. Hoe gebruiken we appelazijn in cosmetica?
- We gebruiken het verjongende effect met een masker van appelciderazijn 1:1 verdund met water en 1 eidooier. Meng en breng gedurende 30 minuten aan op het gezicht, daarna afspoelen met warm water.
- Je kunt het ook elke dag verdund met azijn 1:1 met water gebruiken als tonicum voor het wassen van je gezicht en decolleté.
- Huidontstekingen en huiduitslag kunnen ook worden gewassen met azijn, dit keer onverdund.
- Als we last hebben van zweetvoeten, kunnen we ze meerdere keren per week laten weken in water met azijn en paardenstaartafkooksel.
- In geval van roos, spoel uw hoofd met water en azijn.
Dit zijn slechts enkele toepassingen van dit universele product.
Fabrikant: Bio-Las
index: OBL1
Productbeoordelingen
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.